Dinobusters uit de startblokken!

You may say I’m a dreamer… But I’m not the only one

Uit: “Imagine” – John Lennon

Een droom realiseren… doe je vooral samen

Onze eerste ontmoetingen kwamen tot stand als wat je zeker kan noemen … een toevalligheid. Elke en Nancy leren elkaar kennen via het “jongerennetwerk” Club35. Noem het gerust een zelfhulpgroep voor ambtenaren – waar we ver weg van alle hiërarchie en ivoren torendenken kennis begonnen uit te wisselen.

Gaandeweg liepen we elkaar steeds vaker tegen het lijf: op evenementen, studiedagen, gewoon in de wandelgangen van de overheid, op het Innovatiefestival, de ShaShaSha’s, bij de LinkedIn groep van de Innovatieve bende, brunches, lunches, twunches enz…

In juni 2013 zetten we (toen nog samen met Joke Renneboog) de eerste stappen naar ondernemerschap. We lieten ons inspireren en omringen door ontelbare warme mensen. Opsommen is te risicovol om toch weer net iemand te vergeten, maar een speciale vermelding heeft onze mede-opper-dinobuster Sara Jane Deputter wel verdiend ;-).

Er volgden in razendsnel tempo maar liefst 2 boeken (2014), ontelbare lezingen op congressen, seminaries en organisaties, workshops bij de OESO en het Europees Parlement.

Netwerken maakte dat we sterker konden verbinding maken met andere dinobusters dan ooit tevoren – want dinobuster zijn heeft uiteraard niet enkel met ons te maken – maar wel alles met je mindset.

2015: het kanteljaar

Een samenloop van omstandigheden maakte dat 2015 voor zowel Elke als Nancy een kanteljaar is geworden. En doorheen onze tranen, onzekerheid, twijfel, woede, angst en frustratie… bleven we elkaar wonderwel aanvullen.

Met het komen van de herfst en winter van 2015 (die eigenlijk meer op de lente leek- maar dit geheel terzijde) kwam ook opnieuw en beetje per beetje de inspiratie terug in ons leven…

Schermafbeelding 2015-12-28 om 13.57.12

Onze droom van een… derde boek…

En met de inspiratie … ook de twijfel: wagen we het om met Dinobusters een nieuw boek te schrijven? Durven we ons richten tot een breder publiek? Wat hebben we te bieden? Durven we het aan om andere paden te bewandelen en onze veilige overheidscocon beetje per beetje verlaten?

En het antwoord is… ja…!

Schermafbeelding 2015-12-28 om 14.03.51.png

Absolute aanrader… durven dromen en in actie schieten is eng, maar ook dat is oké

En jawel. Na heel wat wikken en wegen, kunnen we voortaan nog iets van onze bucket list schrappen: het oprichten van onze eigen BVBA 🙂

Schermafbeelding 2015-12-22 om 00.20.41.png

Hier zijn we dan – Elke Wambacq en Nancy De Vogelaere – voortaan de trotse zaakvoerders van ons dinbobuster-bedrijf

De eeuwige vraag: wat gaan jullie doen?

In januari 2016 start Nancy alvast voor de volle 100% voor Dinobusters. Ze zet haar loopbaan bij de overheid op pauze en slaat een nieuwe weg in. Begin januari schrijft ze daarover een blog op haar eigen site. Elke combineert voorlopig nog de uitdagingen van de Dinobusters met haar werk bij de overheid en blijft uiteraard enthousiaste lector van HoGent.

Maar wat gaan we allemaal doen voor dinobusters? We zijn gevarieerde dames, en dat blijven we ook in 2016.

Onze hoofdfocus zal liggen op:

 • Schrijven. Schrijven. Schrijven! Blogs, artikels, opiniestukken, en natuurlijk : boeken. Er staan in 2016 op dit moment maar liefst drie projecten op stapel  – met als eerste een boek dat zich richt tot… vrouwen die in hun kracht willen gaan staan – en mannen die de goesting hebben dat ook te doen 😀 #teaser #tobecontinued
 • Workshops en trainingen geven over…
  • Veranderingen in organisaties en hoe je die kan doen landen.
  • Je eigen medewerker als ambassadeur van je eigen organisatie.
  • Communicatie met en tussen medewerkers
  • Sociale media als instrument voor je reputatiemanagement
  • Leiderschap als sleutel tot betrokkenheid
  • Sssst Hier Werkt Men – hoe aan de slag gaan met Het Nieuwe Werken
  • Dinobusten op de werkvloer: hoe pak je dit aan?
 • Organisatie en teams coachen om hen klaar te maken voor de toekomst. Welke trends en tendensen hebben een impact en hoe kunnen we dit strategisch verankeren?
 • Communicatie-advies: begeleiding bij de opmaak van een communicatie-strategie, analyse van kanalen, doelgroepen, netwerk, …

De spanning stijgt… en da’s oké

Ja, het wordt een spannend jaartje voor ons in 2016.

We zijn en blijven dromers van een betere wereld. Ook al moeten we die dan zelf creëeren. Wat toch wel beetje beangstigend is…  Maar ach…

Let’s feel the fear… and do it any way… together…

 

5 reacties op “Dinobusters uit de startblokken!”

  1. Heel fijne reactie, Martin! Dankjewel. Onze public service motivation heeft in elk geval dit woelige jaar ongeschonden overleefd – sure we’ll meet again. Ik verlaat dan wel de overheid, maar de overheid verlaat mij niet helemaal… Tot ziens!

   1. Public service motivation? Interessant thema! Gaan we zeker nog een boompje over opzetten. Ik kom zeker es langs bij jou. Groetjes en succes!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.