De doos van Pandora

Wat gebeurt er als je het deksel van een doosje van Pandora voorzichtig optilt? Vliegt het deksel er dan met volle kracht uit? Ontsnapt er dan een geest uit die fles? Of begint het net te stinken?

De waarheid is… Dat het een combinatie is van al deze zaken.

Toen Elke Wambacq mij zei dat ze een opiniestuk zou schrijven voor De Tijd over het spreekrecht voor ambtenaren, voelden we beiden wel dat het wat teweeg zou brengen. Het is zo’n beetje een olifant benoemen in de kamer. Iedereen weet dat ze er is, maar we gaan er toch liever in een bocht omheen. De opinie werd aangevuld met een artikel – maar al snel dankzij Belga-bericht mee overgenomen in zowat alle kranten.

Onze telefoons stonden roodgloeiend, Twitter en Facebook ontplofte… Dat de reacties zoooooo overweldigend zouden zijn, konden we echt niet inschatten.

We schrijven er binnenkort, als we er klaar voor zijn, eens een heel artikel op deze blog over. Maar intussen ben ik onwaarschijnlijk trots op mijn #partnerincrime. En op het hele netwerk dat ons gigaveel gesteund heeft. Jullie hebben mee mogelijk gemaakt dat Elke vandaag haar stem kon laten horen… En die is eigenlijk ook… jullie stem… #samensterk #dinobusters

3 reacties op “De doos van Pandora”

  1. Pingback: De trotse ambtenaren… die er geen meer zijn | Dinobusters

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.