Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

From Stress to Happiness

maart 20 @ 09:00 - 16:30

EUR444

We zijn met zijn allen de afgelopen 3 jaar duchtig door elkaar geschud. We gingen van alles naar niets naar een ander alles. De ene moment viel de wereld stil om ons daarna opnieuw te overspoelen met keuzes. Stress loert alweer om de hoek, neemt onze hartslag over.- maar hoe zorgen we ervoor dat we de inzichten van de crisisjaren blijvend omzetten in een nieuwe vorm van geluk?

Anno 2023 draait de wereld immers terug op volle kracht. We worden permanent geprikkeld, zowel visueel als via informatie allerhande. Geen wonder dat we terug op onze adem beginnen trappen.

Maar wacht eens even… Wil jij dit wel? Hoe kun je structureel iets veranderen aan jouw eigen gewoontes, zowel professioneel als privé, zodat je vlotter met deze snel veranderende context kan omgaan? Hoe zorg je ervoor dat je van stress naar geluk kan evolueren?  Dat – en nog veel meer – kom je te weten op onze eerste “From stress to happiness”-Day, maandag 20 maart 2023. 

Ondernemers Johan Claus (A Better Insight ), Nancy De Vogelaere (Dinobusters) en Sophie Vercammen (Vitality Builders) slaan de handen in elkaar om je drievoudige krachtbronnen aan te bieden:

  • Kracht van mindset en woord
  • Kracht van visuele creativiteit
  • Kracht van ademhaling

Kracht van mindset en het woord

“Elke keer als ik Barack Obama hoor speechen, geraak ik enorm geïnspireerd. Zijn woorden raken mij en geven me enorm veel zin om echt te gaan voor mijn doelen en dromen.” 

Op zo’n moment voel je de kracht van het woord. Alleen hoe vaak hoor je Barack Obama het woord nemen? Als je weet dat je 95% van de tijd tegen jezelf aan het praten bent, via je gedachten, dan begrijp je vast en zeker dat je eigen mindset en de woorden die je gebruikt een ongelooflijk impact hebben.

Tijdens deze sessie krijg je meer happiness door  inzicht in de kracht van het woord en mindset. Er worden je tal van handige tools aangereikt die je dagelijks kan inzetten waardoor je veerkrachtiger en positiever door het leven kan gaan.

Kracht van visuele creativiteit

“‘Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.’ Dat wist Albert Einstein al en geldt vandaag nog altijd, misschien zelfs meer dan ooit. Maar hoe vaak gebruik jij nog de kracht van jouw verbeelding en creativiteit?”

Ken je dat moment in een overleg, waarop je met elkaar praat maar precies allemaal iets anders begrijpt? Je vindt net niet die woorden om uit te leggen wat je exact bedoelt en raakt gefrustreerd.  Logisch, want jouw verbeelding werkt anders dan die van de anderen rond te tafel.

Maar wat als je nu zou leren om jouw visuele creativiteit aan te spreken? Als je zou leren om in beeld te brengen wat in je hoofd zit? Iets wat je in beelden ziet, blijft immers 6 x langer hangen. Bovendien is 50% van de energie in ons brein visuele data. Tijd om die lang verdrongen taal van het visuele terug aan te spreken – en je creativiteit terug tot leven te wekken.

In dit deel van onze dag gaan we de stress letterlijk omzetten in creativiteit, maken we beeldende inzichten en vinden antwoorden waar we blij van worden.

Kracht van ademhaling

Na deze twee eerste detoxes, ben je je al een stuk bewuster geworden van de kracht van je woorden én beelden. Dit geeft zonder twijfel al een beetje innerlijke rust. En wat dan gebeurt… dat is eigenlijk een beetje magie. Je ademhaling en je hartslag blijken, onbewust, al vertraagd, sinds de drukte van deze ochtend.

“Samen gaan we nu nog een stapje verder. Dankzij een ontspannen adem-pauze in het unieke Zoniënwoud ontdek je linken tussen je ademhaling, je hart en je brein, jouw eigen ademhalingsritme, jouw manier van ademen. We gaan over in rust en beweging en durven kijken naar de bij negatieve en positieve emoties die we allemaal aanvoelen,…Je leert hoe jij dagelijks je stress en angsten zelf kan weg-ademen dankzij je bewust, aangepaste ademhaling .”

We sluiten onze mooie samen-dag af met een kort reflectiemoment.

Na deze “stress naar happiness” , kan jij zelf direct verder aan de slag. De concrete, handige, praktische tips & tricks die we je aanraden zullen je helpen beter voor jezelf te zorgen en krachtiger en gelukkiger in het leven te staan.

Programma van maandag 20/03/2023

09u00 – 09u30    Ontvangst
09u30 – 10u30 Veerkracht
10u45 – 12u15 De kracht van mindset en het woord
12u15 – 13u00 Lunch
13u15 – 14u30 De kracht van visuele creativiteit
14u45 – 16u00 De kracht van ademhaling
16u00 – 16u30 Afronden – Reflectie

Details

Datum:
maart 20
Tijd:
09:00 - 16:30
Cost:
EUR444
Website:
https://shop.vitalitybuilders.com/products/from-stress-to-happiness

Organisator

Vitality Builders
Phone
phone 0473 17 70 95
Email
sophie@vitalitybuilders.com
Bekijk Organisator website

Locatie

B&B Hippo-Droom
Tumulidreef 7
Hoeilaart, Brussel 1560 België
+ Google Maps
Bekijk Locatie website