Samen op weg

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching en Dinobusters – Samen op weg in een “match made in heaven“.

Dinobusters biedt loopbaancoaching aan als dienst. Durf professioneel in je kracht te gaan staan met de loopbaancheques van de VDAB

 

 

De kunst van het vragen stellen en samen naar antwoorden zoeken

Waarom loopbaancoaching?

Bij Dinobusters houden we ervan mensen in beweging te krijgen. Hen hun dromen te laten nastreven en vooral hen bewust te maken van wat hun kracht is en wat ze kunnen. Daarom zijn we een tijd geleden begonnen loopbaancoaching aan te bieden, naast ons gewone aanbod opleidingen, workshops, trainingen… Toch doen we dat niet alleen. Hiervoor werken wij samen met het loopbaancentrum van “Empowering People“. Omdat we er samen in geloven dat iedereen het verdient om in zijn kracht te gaan staan. Ook als het professioneel even wat moeilijker is.

Ken je het gevoel? Je bent vol enthousiasme aan je loopbaan begonnen, maar met die baan kwam ook een verantwoordelijkheid, een (vast) loon, een team, organisatie met doelstellingen… En voor je het weet ben je jaren bezig zonder je nog bewust te zijn van wat je eigenlijk doet. Zonder je de vraag te stellen: is dit het? Ben ik hier blij mee? Wil ik hiervoor elke dag uit bed springen en bijdragen aan dit doel? Tot plots … twijfel toeslaat. De aanleiding kan verschillend zijn – maar de vragen blijken heel vaak dezelfde.

 

De vragen die belangrijk zijn voor jou

Kom terug aan het stuur

Tijdens een coachingstraject duiken we in heel wat vragen waar jij mee worstelt. De meest voorkomende vragen die wij krijgen zijn o.a.:

Wil ik dit nog wel allemaal?

Doe ik mijn job nog graag?

Welke richting wil ik professioneel uit?

Wil ik blijven bij mijn huidige job?

Wat zijn mijn opties.

Wat kan ik goed en doe ik graag?

Welke kansen laat ik momenteel liggen?

 


Wat is loopbaancoaching?

Samen op pad

Loopbaancoaching is, net als alle andere vormen van coaching, een proces. Het gaat erom dat coach en coachee samen op weg gaan, rond een loopbaanvraag waar je mee zit en waar je een antwoord op wil.

Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste vraagstelling, analyse, tijd om na te denken en met een duidelijk doel voor ogen, loopbaancoaching leidt tot persoonlijke groei. Uiteraard zal dit niet altijd leiden tot een drastische loopbaanbeslissing. Het zal je echter wel inzichten geven in jezelf, je functioneren, je talenten en toekomstperspectief. Op die manier kun je bewust kiezen voor de toekomst en voor jouw perspectief – zodat je bewust (terug) aan het stuur gaat staan van je eigen leven.

Starten met loopbaancoaching

hoe begin je eraan?

Als je graag begeleiding krijgt, check je best eerst de voorwaarden van de VDAB – zodat je ook met hun loopbaancheques kan betalen. Dankzij de tussenkomst van de overheid is dat immers een geringe financiële investering, maar de samenleving betaalt er wel voor mee. En jij steekt er uiteraard ook je tijd in. Het is dus logisch dat je wel zal uitgedaagd worden om een resultaat te halen waar jij verder mee kan. Dat resultaat gieten we in een Persoonlijk OntwikkelingsPlan (een POP) – zodat jij zelf een houvast hebt om mee verder te kunnen

Loopbaanbegeleiding bij Dinobusters wordt altijd individueel aangeboden en kan zowel online als op ons kantoor in Aalst plaatsvinden.

Contacteer ons

Een coaching inplannen