Met meer energie aan het werk

Organisaties hebben soms te maken met medewerkers die zich niet meer goed in hun vel voelen. Er zijn veranderingen op de werkvloer en het is niet helemaal duidelijk of iedereen wel de job zal kunnen blijven doen zoals voorheen. Het is lastig om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. 

Dit kan soms ertoe leiden dat mensen ziek vallen of minder gemotiveerd zijn.

Op basis van ons boek ‘Aan het stuur van je eigen leven’ leren we medewerkers terug de spiegel voor te houden en richting te vinden.

We geven ook concrete tips om burn-out te voorkomen en het welzijn op de werkvloer te vergroten. Op het einde van de opleiding is er een structuur en een methode om een eigen preventief welzijnsbeleid op te maken.

De opleiding kan op maat gemaakt worden van de concrete noden in de organisatie. Meestal voorzien we een traject van 2 dagen in groepjes van ongeveer 15 personen:

  • De bouwstenen van een preventief welzijnsplan
  • Praktische inzichten en toepassingen om het taboe rond psychosociale aandoeningen op het werk bespreekbaar te maken
  • Stresshaarden zoveel mogelijk zien en er iets mee doen
  • Slimmer omgaan met tijd en focus leren leggen

Deze opleiding is ideaal voor teams, leidinggevenden en preventie-adviseurs.

De opleiding gaat samen met een praktisch boek om terug aan het stuur te staan van je loopbaan en je leven. Naast de organisatorische stappen die je kunt zetten om medewerkers gezonder aan de slag te houden, zit er ook een verantwoordelijkheid bij jezelf. Dit boek inspireert om  een aantal stappen te zetten om zorg te dragen voor jezelf en je toekomst met meer energie in te vullen.

Het boek is te verkrijgen in onze webshop of bij de betere boekhandel.

“Een vorming die geen kant -en klare mirakeloplossing biedt, maar die je de bouwstenen aanbiedt om in je eigen organisatie een eigen mirakeloplossing te maken. Bijzonder inspirerend gebracht door de twee lesgevers die elkaar perfect aanvullen. Een aanrader!”
Dorine Rosseel
Stadsbestuur Oostende