Dinobusters

Het verhaal van de Dinobusters is er één van vallen en opstaan. Na een carrière in de overheid, besluiten wij (Elke Wambacq en Nancy De Vogelaere) samen een eigen bedrijf op te richten. We dromen van innovatieve organisaties waar mensen met goesting komen werken. En daar horen organisaties bij die erin slagen om een meerwaarde te betekenen voor hun klanten, hun medewerkers en de hele samenleving. Organisaties met een positieve blik op de wereld, een cultuur van vertrouwen en sterk leiderschap.

Al gaande weg ontdekten we dat reorganisaties telkens het beste lukken als de communicatie tussen de medewerkers en de klanten goed zit. Daarom specialiseerden we ons in hoe het beste te communiceren tijdens veranderprocessen. Hoe kan je snel wendbaar zijn in die snel veranderende omgeving? Dankzij onze aanpak luk je erin om de juiste bedrijfscultuur te installeren.

Ons team

Nancy studeerde Politieke -en Sociale Wetenschappen (2000) aan de Universiteit Gent, deed daarna een specialisatiejaar “Europees Recht”(2001) en een aanvullende studie “Ontwikkelingssamenwerking”(2002). Datzelfde jaar (2002) werkt ze ook haar aggregaat af. Van 2010-2012 doet ze de master na master in publiek management (Antwerp Management School).

Elke studeerde Biochemie aan HoGent (2000), behaalde een master in de Criminologische Wetenschappen (2003). In 2016 beëindigde ze haar MBA aan de London School of Business & Finance. Ze onderzocht daar hoe consultancy bedrijven erin slagen om innovatief te blijven.

Missie

We doorbreken de status quo van elke organisatie zodat ze de wereld aan kan.

Visie

Elke organisatie krijgt de tools in handen om de werkvloer slim te organiseren met een verfrissende communicatiestijl.

De 10 wetten van de Dinobusters

brown-dinosaur-mascot-2564846

1. Ik ben trots op mijn klanten en mijn organisatie

2. Ik heb het lef om te doen, te denken, te spreken en te zien zonder angst.

3. Ik steun andere Dinobusters en zal ze beschermen.

4. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en kansen.

5. Ik zal altijd een ambassadeur zijn van mijn organisatie en haar klanten.

6. Ik leer hoe mijn klanten werken om hen zo goed mogelijk te helpen.

7. Ik praat mét mijn klanten in plaats van over hen.

8. Ik hou procedures kort en simpel: KISS.

9. Ik sta open voor diversiteit en herken talenten.

10. Ik denk ‘outside the box’ en ik ben niet bang voor innovatie en verandering.

%d bloggers like this: