D-day: persbericht

  • by

(persbericht)

De overheid is dood. Lang leve de ambtenaar!

Drie jonge ambtenaren schrijven met “Tot Uw Dienst” een opmerkelijk pleidooi voor losbraak uit de gouden kooi der gewoonte die de overheid geworden is. Ze dromen van een overheid die praat mét in plaats van enkel over zijn klanten en zo een dienstverlening op maat biedt.

De tijd van de collega’s is al lang voorbij – en toch slaagt de overheid er vandaag niet in het stigma van die serie van zich af te schudden. De overheid van vandaag is niet meer aangepast aan de verwachtingen van de klanten. Veel ambtenaren willen wel vernieuwen maar botsten tegen vastgeroeste ideeën en dino’s die alles vooral willen laten zoals het altijd al was. De verwachtingen van de buitenwereld tegenover de overheid zijn nochtans niet min. Als overheden blijven hun kop in het zand steken en onaangepaste dienstverlening geven, lopen ze het risico om zichzelf totaal overbodig te maken – maar wat erger is: klanten in de kou te laten.

Wij zijn Nancy De Vogelaere, Elke Wambacq en Joke Renneboog: drie jonge vrouwen, trotse ambtenaren, collega’s, vriendinnen en… ondernemers. Wij schreven het afgelopen jaar, uiteraard in onze kostbare vrije tijd, een boek over de nieuwe overheid en gingen de dialoog aan met topambtenaren, opiniemakers, auteurs, klanten en ambtenaren. Eén ding is zeker: de toekomst van de overheid is open en transparant. De nieuwe ambtenaar krijgt ruimte voor innovatie en praat mét de klanten i.p.v. over de klanten. In 10 wetten omschrijven wij die nieuwe ambtenaar, die wij dinobuster noemen.

Op naar een beweging van trotse ambtenaren, die geloven dat een nieuw soort dienstverlening mogelijk is. De dino-cultuur zal moeten veranderen. De overheid zoals we die lange tijd gekend hebben… is dood. Lang leve de nieuwe ambtenaar. Een nieuwe overheid maak je samen.

Ben je benieuwd naar meer? Lees dan snel onze perskit, in de vorm van een tijdschrift – je vindt het hier http://issuu.com/nancydevogelaere1/docs/press_kit_magazine

Tot uw Dienst is een uitgave van LannooCampus. Vanaf 4 februari in je boekhandel.

Nancy De Vogelaere (0491 96 68 12) – Joke Renneboog (0478 75 76 38) – Elke Wambacq (0495 75 17 94)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.