Reset eens je leven…

De krant De Tijd is bezig met een reeks over ondernemerschap en start-ups. Om de één of andere reden blijken weinig vrouwen bereid hierover een stuk te schrijven. Tijd voor de dinobusters om de handen uit de mouwen te steken, of beter… in de pen. En hopla… een nieuw opiniestuk ziet het levenslicht 🙂

schermafdruk-2016-11-26-11-13-43

Opiniestuk Elke Wambacq & Nancy De Vogelaere @Tijd

Het opiniestuk in De Tijd  doet opnieuw nadenken over wat ondernemerschap en ondernemerszin nu precies zijn. Want mag je eigenlijk wel spreken over een start-up als klein bedrijfje dat zich richt op HR, teamcoaching, schrijven en  changemanagement? 

In onze bescheiden mening wel.

Start-up betekent gewoon letterlijk “opstart”. En ja, intussen is daar de connotatie bijgekomen van flashy mega-digitale innovatoren. Alleen lijkt ons deze tweede betekenis – met al bijna de drang om naar Sillicon Valley te “moeten” trekken met je idee – eerder een rem (wegens teveel druk) op heel nieuwe ideeën dan een stimulator.

Wij zijn alleszins overtuigd dat ook kleinschalige initiatieven en bedrijfjes kunnen het verschil maken. Niet alleen de grote stenen kunnen de stroom en richting van de rivier beïnvloeden… Veel kleine keien maken samen ook mee het verschil. En net dat kleine maar dappere durven noemen wij ook ondernemerschap.

Minder spectaculair? Ongetwijfeld. En toch… je schouders kunnen zetten onder iets wat op kleine schaal een groot verschil maakt – geloof ons vrij – het geeft op micro-niveau wel degelijk boenken. En voldoening. Je zet iets in beweging – keep it going.

Wie zich wel of niet zichzelf start-up mag noemen, het is eigenlijk naast de kwestie. Voor ons zijn alle mensen die durven tegen de stroom ingaan, meedenken en mee-doen om te bouwen aan het project van hun organisatie de échte helden. Ondernemerschap en ondernemerzin gaan hand in hand. De toekomst van je organisatie bouw je immers samen. Inside out & outside in. In alle richtingen.

Als toemaatje… een filmpje dat we recent over ons bedrijf maakten …

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.