Elke dag geluksdag

Wist je dat het vandaag de internationale dag van het geluk is? Wij zetten alvast onze feestneuzen op en werken stiekem ook aan een groot plan om iedereen de kans te geven om van elke dag een geluksdag te maken. We geven toe, het is een beetje ambitieus, maar hé dromen brengen leven in de brouwerij. We geven hier alvast wat inspiratie om op de werkvloer een super toffe dynamiek te maken waarbij medewerkers met goesting aan de slag gaan.

Harde werkers, veel plezier

De meeste KMO’s hebben het enorm druk. Harde werkers met vaak grote groeiambities. De personeelsbezetting is meestal een beetje krap, waardoor de dagen intensief zijn. Wist je dat gelukkige medewerkers gemiddeld 12% productiever zijn en ongelukkige medewerkers 10% minder presteren? Een geheim recept om mensen met meer goesting te doen werken is hen actief te laten meedenken in de groei van het bedrijf en tegelijk teams ruimte te geven om successen te vieren. Las op tijd een ‘champagne-momentje’ in en vier de stappen die jullie vooruit hebben gezet.

Feedback als traktatie

In Vlaanderen zijn we niet gewoon om feedback te geven aan elkaar. Er is een drempel om dingen te benoemen, zelfs als dit positief is. En toch fleuren we zo hard op als we feedback krijgen over ons werk en op een leuke manier kunnen leren en groeien. Geluk op de werkvloer is dus niet zozeer feestjes bouwen en teambuildings doen, maar vooral durven praten met elkaar en elkaar waarderen. Wist je trouwens dat het geven van feedback ook een cruciale succesfactor is om reorganisaties op een goede manier te overleven? Heel wat KMO’s hebben momenteel te maken met digitalisering en dagen zichzelf uit groter te worden. Dit is een spannende gebeurtenis, dat soms ook veel stress en weerstand bij medewerkers kan veroorzaken.  Door goed te communiceren en medewerkers mee architect te maken van jullie groeiverhaal krijg je ambassadeurs die mee aan de kar trekken. Bijsluiter: een open feedback cultuur zorgt ervoor dat medewerkers ook de baas eens durven tegenspreken. Be prepared! 😉

Humor is de beste saus

Lachen en grollen op de werkvloer heeft bijna een magisch effect op organisaties. Onderzoek toont aan dat humor enorm krachtig kan werken om teams te beïnvloeden en te inspireren. Het groepsgevoel wordt sterker en je kunt feedback geven aan elkaar zonder dat je iemand moet kwetsen. Tijdens reorganisaties of fusies kunnen er heel wat dingen gebeuren die bedreigend overkomen. Humor kan helpen om dit te ontmijnen en een moeilijke dialoog toch mogelijk maken. Er is minder stress en je kunt ontspannen aan de slag. Misschien leuk om voortaan een moppentrommel bij elke briefing klaar te zetten.

Geef volle petrol!

Wil je zelf een flinke boost geven aan je teams? Via Dinobusters kunnen KMO’s de  communicatie van het bedrijf op punt zetten zodat alle krachten gebundeld worden naar een gezonde en tegelijk productieve werkplek. Met de KMO-portefeuille kan dit nu op een super voordelige manier en met snel resultaat. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.