Bye bye afleiding, stress en oppervlakkig ademen

Foto van Nancy, Christine en Sophie

In deze ‘speciale’ tijden weten we niet alles zelf. Ook de Dinobusters niet. Daarom bundelen we graag krachten met mensen in ons netwerk die aanvullende talenten hebben. We ontpoppen ons dan ook met plezier als een netwerkorganisatie.

In dit artikel nemen we je mee in een nieuwe samenwerking met Sophie Vercammen (Vitality Builders) en Christine Wittoeck (Digital Detox Academy). Samen geven we er op 22.03.2022 een ferme lap op in onze Vitality Detox Day. Al tonen we graag eerst… hoe we samen verzeild geraakten. Het verhaal van “the making of” one Detox Day.

Het begon allemaal… in Portugal

In oktober 2019 reisde Dinobuster Nancy De Vogelaere voor de derde keer mee naar Sagres, Portugal, op een 72hours reload. Twee ‘straffe madammen’ van Elke Jeurissen en Veerle Pappaert namen 50 vrouwen mee op sleeptouw. Doel: leren van elkaar, netwerken, even herladen en elkaar inspireren.

Op die reis werd al snel duidelijk dat het bijzonder goed klikte met enkele van de dames, zo ook met Sophie Vercammen. Dat het klikte tussen de twee, werd al snel duidelijk toen ze samen de zee moesten trotseren. Tegen de stroom invaren kreeg plots een extra dimensie.

Een (bewust) hapje adem

Ondernemen in tijden van Corona is echter niet altijd even evident. Opleidingen worden verschoven of vallen weg, klanten wachten af, kortom: je zou van minder stress krijgen. Toen Nancy dan ook een tijdje minder goed sliep, kwam ze bij Sophie terecht voor een cursus hartcoherentie.

Hartcoherentie is eigenlijk een heel effectieve, wetenschappelijk onderbouwde techniek van leren bewust omgaan met je ademhaling. Ze is heel makkelijk aan te leren en te onderhouden. Je kan het bovendien zichtbaar maken (en dat helpt hier wel) via de app “Inner Balance” en een eenvoudig meet apparaatje.

Screenshot van een ademhalingssessie met de app Inner Balance
Screenshot van een ademhalingssessie met de app Inner Balance

Om een lang verhaal kort te maken: de cursus resulteerde in dagelijks drie me-time-momentjes. En vooral: er kwam terug rust in het volle hoofd. En wil dat net zijn wat ons ertoe aangezet heeft de handen in elkaar te slaan. 

Boost voor je focus, energie en ademhaling

Zoals vaak in het leven, was het ook hier een samenloop van omstandigheden die ons ertoe bracht de handen in elkaar te slaan. Want tijdens één van onze heerlijke “vitality walks” raakten we aan de praat over wat ons drijft: mensen inspireren en in beweging krijgen.  Toeval of niet, aansluitend op deze wandeling kwam ook Christine Wittoeck langs bij Sophie.

Nog diezelfde dag raakten we aan de praat en voor we het wisten zaten we samen te brainstormen. Een nieuw netwerk was geboren, met als resultaat: een nieuwe opleiding. We kondigen die dan ook hier met veel plezier aan…

De Trio Detox day – een boost(er) voor je energie, ademhaling én digitale detox

Het is deze tijden misschien een beetje tricky om over een “boost(er)” te spreken – en toch durven we het aan. Want heb jij ook nood om aan de slag te gaan met hoe je omgaat met je digitale tools (zodat je meer focus kan krijgen), met je energie en je hartslag… dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Bye bye afleiding, stress en oppervlakkig ademen. Maak je klaar voor deze interactieve dagopleiding: de TRIO DETOX DAY. Zet gerust dinsdag 22 maart 2022 (9u-16u30) met stip al in je agenda.

In de prachtige Bed & Breakfast faciliteiten van de Hippo Droom (Tumulidreef 7- Hoeilaart) nemen we je interactief mee doorheen onze dagdagelijkse afleidingen, krijg je zicht op je energie verliesposten en ga je aan de slag met je eigen opgejaagdheid… 

Wil je meer weten of ineens je plaatsje reserveren? Alle praktische info vind je op https://shop.vitalitybuilders.com/products/vitality-detox-day of scan de QR code… Tot dan!

Nancy – Sophie en Christine

QR code opleiding

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.