Din-ho-ho-ho-busters zwaaien het jaar uit!

  • by
Selfie van Nancy en Elke

Het afgelopen jaar lijkt als een flits voorbijgegaan te zijn. We waren blij om na die lange periode in ons ‘corona-kot’ te zitten, eindelijk de vleugels terug te mogen uitslaan. Ondanks de crisis en alle maatschappelijke uitdagen die elke dag de revue passeerden, vonden we ook een aantal positieve lichtpuntjes in dit jaar.

Hallo, artificiële intelligentie

We waren vooral onder de indruk van de grote technologische evoluties en nieuwe toepassingen op vlak van AI. De afgelopen maanden experimenteerden we volop met robots om teksten te schrijven, beelden te maken, te brainstormen… Het is duidelijk dat onze job als change manager een nieuwe dimensie heeft gekregen om de dingen nog beter en met meer dynamiek te doen. Meestal wordt AI gebruikt om veranderingen makkelijker te voorspellen. Dat zorgt ervoor dat je een nieuwe troef in handen hebt om bijvoorbeeld bedrijfsstrategieën sneller bij te sturen en teams van de nodige ondersteuning te voorzien om de volgende stap te zetten.

In de praktijk merken we echter dat er toch nog veel menselijke brein-kracht nodig is. Vooral om informatie te interpreteren en onuitgesproken zaken te vatten. Change management werkt immers ook in op de cultuur van de organisatie en hoe mensen zich gedragen tegenover elkaar. Daaronder zit vaak een onzichtbare laag: de non-verbale communicatie. Dingen die niet te boek staan, maar wel dagdagelijks leven in organisaties. De dinosaurussen waarover wij telkens spreken, zijn die grote dingen die ronddwalen in een bedrijf, maar waar niemand over spreekt. Het taboe dat doorheen de jaren ontstaan is. Voor dit fenomeen hebben we nog geen AI scanner gevonden, dus blijven we het (voorlopig) nog op oude wijze doen. Met papier en een toffe workshop. Liefst met een koekje en drankje erbij, natuurlijk.

Een tijdscapsule van 10 jaar

Het jaar 2023 zal een ongelooflijk speciaal jaar zijn voor Dinobusters. Dan is het exact 10 jaar geleden dat we ons bedrijf gestart zijn om organisaties te helpen klaar te staan voor de toekomst. Dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. We werken momenteel ijverig aan een nieuw magazine waarin we jullie zullen trakteren op een heuse tijdscapsule. Een reis doorheen 10 jaar innovatie, verandering en timmeren aan die droom om overheden en bedrijven het beste uit zichzelf te halen. Wat leerden we? Welke mensen waren voor ons een inspiratiebron? Wat is ondertussen achterhaald? Welke trends zien we telkens opnieuw terugkeren?

Hoe ouder je wordt, hoe meer je te maken krijgt met een déjà vue. Alsof je telkens in dezelfde film terecht komt, maar dan met een nieuw jaartal erop. Dat is erg verwarrend: langs de ene kant evolueert alles snel, maar langs de andere kant zien we ook hoe sommige dingen gewoon blijven stilstaan. Die inzichten willen we graag delen in ons nieuw magazine dat na nieuwjaar zal verschijnen.

En ondertussen…volop genieten van de mooie winterdagen en de eindejaarsperiode. We wensen al onze vrienden, familie en klanten een prachtige kerst!

Elke & Nancy

Vector illustration of cute dinosaur wearing a Santa hat and red scarf.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.