Dinobusters verlengt de KMO-portefeuille

  • by

De afgelopen jaren waren we met Dinobusters QFor gecertifieerd. Dat is een kwaliteitslabel voor bedrijven die opleidingen aanbieden. De audit gaat gepaard met een volledige doorlichting van al je processen. We vonden dat aanvankelijk een interessante oefening omdat je telkens via zo’n audit een spiegel voor krijgt en ook inzichten om je zaak net iets beter te maken.

Ondanks zo’n audit wel interessant is, merkten we in de praktijk daar niet zoveel voordeel van. Het is uiteindelijk een heel duur en zwaar proces voor een kleine firma zoals die van ons. Daarom legden we alles in de weegschaal en deden we een reflectie: verlengen of niet verlengen?

Vanaf februari geen QFor meer, maar wel nog steeds de KMO-portefeuille

We stelden vast dat het QFor-label net iets te omvangrijk is voor ons en het een overkill aan administratie met zich meebracht. Daarom besloten we voor een ‘slankere’ audit te gaan en enkel de KMO-portefeuille te behouden.

En zo geschiedde. In januari 2023 kwam de auditeur langs om onze dossiers met het vergrootglas te bekijken. Vanaf nu is dus het QFor-label op onze site verdwenen, maar het erkende label van de KMO-Portefeuille blijft actief.

30% subsidie voor opleiding en advies die toekomstgericht is

Maar wat houdt dat precies in? In 2023 zal de hervorming van de KMO-portefeuille in de praktijk gebracht worden. We zetten hier nog eens alles op een rijtje. KMO’s kunnen voor advies en opleidingen genieten van 30% steun, waarbij er maximaal 7500 euro per jaar gesubsidieerd kan worden. Vanaf januari wordt de focus gelegd op een aantal toekomstgerichte thema’s:

  • Bedrijfsstrategie
  • Beroepsspecifieke competenties
  • Digitalisering
  • Duurzaamheid
  • Financiële geletterdheid
  • Innovatie
  • Personeelsmanagement
  • Internationalisering

Dinobusters is vooral actief op de thema’s bedrijfsstrategie, digitalisering, innovatie en personeelsmanagement. Voor de beroepsspecifieke competenties zijn we ook sterk in het begeleiden van hr-professionals in KMO’s.

Het afgelopen jaar is immers het beroep van hr-professional opgenomen op de lijst van knelpuntberoepen. Dat wil zeggen dat KMO’s ook voor hun hr-professionals van de subsidie kunnen genieten om bij te scholen of advies in te winnen.

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O223635 en dat voor advies is DV.A223636.

Heb je interesse om bij Dinobusters via de KMO-portefuille een opleiding of advies aan te vragen? Neem dan gerust contact op voor meer info.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.