Een lerend netwerk rond veerkracht en welzijn op het werk

  • by

In de hedendaagse werkomgeving is het welzijn van werknemers een cruciaal aandachtspunt. Dinobuster Elke Wambacq zal voor SMB een fijn lerend netwerk begeleiden dat zich richt op ‘Veerkracht en welzijn op het werk’.

Dit traject helpt organisaties hun werkomgeving te optimaliseren en het welzijn van hun medewerkers te bevorderen. We kijken naar de organisatie en de uitdagingen van alle deelnemers om dan stap voor stap op maat een oplossing uit te werken.

Wat houdt dit traject in?

Het doel van dit netwerk is om een diepgaand inzicht te verkrijgen in de huidige stand van zaken rond veerkracht en welzijn binnen diverse organisaties. We gaan op een heel persoonlijke manier aan de slag en ontdekken samen de uitdagingen waar iedereen voor staat. Een vragenlijst, die eind november wordt verspreid, zal als basis dienen om de specifieke behoeften en uitdagingen van de deelnemende organisaties te identificeren. En dan gaan we aan de slag. Er komt een mix van inspiratiesessies, intervisies en workshops om samen te werken aan een welzijnsplan. Geen papieren tijger, maar een gids om de organisatie en de medewerkers een hart onder de riem te steken.

Programmaoverzicht:

Sessie 1: 14 december 2023
De eerste sessie is gericht op kennismaking en analyse. De resultaten van de vragenlijst worden besproken om te bepalen waar de deelnemers behoefte aan hebben. Daarnaast worden relevante tools geïntroduceerd die kunnen bijdragen aan het versterken van veerkracht en welzijn op de werkvloer.

Sessie 2: 18 januari 2024
De tweede sessie biedt ruimte voor opvolging en intervisie. Na de initiële analyse wordt er gewerkt aan het opstellen van een concreet actieplan. We bespreken hoe organisaties effectieve stappen kunnen zetten om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Sessie 3: 25 april 2024
In de afsluitende sessie wordt de nadruk gelegd op het monitoren en waarborgen van de kwaliteit van de ondernomen acties. Er wordt dieper ingegaan op de Return on Investment (ROI) – wat is de meerwaarde voor zowel de organisatie als het individu wanneer er wordt geïnvesteerd in veerkracht en welzijn?

Waarom deelnemen aan dit lerend netwerk?


Deelname aan dit netwerk biedt organisaties een unieke kans om inzichten en best practices te delen met andere professionals. Het is een waardevolle investering die kan leiden tot een gezondere en veerkrachtigere werkomgeving.

Voor organisaties die streven naar een optimale werkomgeving en het welzijn van hun werknemers willen bevorderen, is dit lerend netwerk onder begeleiding van Elke een uitgelezen kans.

Inschrijven kan via de website van SBM.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.