Publicaties

Dinobusters schrijven boeken en brengen ook af en toe een magazine uit. Ontdek hier alle publicaties. Wil je er eentje bestellen? Dat kan via onze webshop!

Boeken

Aan het stuur van je eigen leven -7 deugden om je toekomst te maken

2017-05-29 10.55.44Wat moet je doen om af te komen van dat schuldgevoel omdat je niet alles perfect onder controle hebt? Wat heb je nodig om te kiezen voor wat jou écht gelukkig maakt en om ‘Foert!’ te durven zeggen tegen de rest? Hoe ga je van een leven waarbij je wordt geleefd naar een leven waarvan je zelf (weer) aan het stuur zit?

Er was een tijd dat de zeven hoofdzonden het leven bepaalden van onze voorouders. In dit boek draaien Nancy De Vogelaere en Elke Wambacq, oprichters van de organisatie Dinobusters, deze met schuld beladen hoofdzonden om in evenveel deugden, die de
perfecte hulpbronnen zijn voor wie eindelijk weer het eigen leven definitief in handen wil nemen. Het resultaat is een boek dat je bevrijdt van al je schuldgevoelens en het pad effent naar het leven dat je altijd al wilde leiden.

‘Dit boek helpt je goed op weg om zelf aan de slag te gaan en je eigen stuur
weer vast te nemen. Je leeft maar één keer: vandaag. Elke dag opnieuw.’
– Frank van Massenhove, voorzitter FOD Sociale Zekerheid

‘Aan het stuur van je eigen leven is een mooie handleiding voor eerlijk leven, met vallen en opstaan, zonder schuldgevoel.’
– Elke Jeurissen, ondernemer bij Glassroots en oprichter van de Straffe Madammen-club


Tot uw dienst –  Waarom de nieuwe ambtenaar klantvriendelijk is. Dinobusters veroveren de overheid – 2014 – Lannoo Campus

voorflap boekDe overheid van vandaag staat voor heel wat uitdagingen. De economische crisis stelt deze alleen maar scherper. Het huidige kluwen van versnipperde overheden zaait verwarring bij de burgers en doet de vraag rijzen naar de meerwaarde ervan.
Bovendien blinkt de overheid niet uit in innovatieve en baanbrekende initiatieven, omdat het eigenbelang nog steeds boven de klant wordt gezet. Vastgeroeste ideeën belemmeren de vernieuwing waar de samenleving zo innig naar verlangt.

In Tot uw dienst krijgt de overheid van de toekomst vorm: een netwerkorganisatie die over de verschillende bestuurslagen heen antwoorden aan klanten biedt. Door in dialoog te gaan, door niet alleen te denken maar vooral te doen, door te praten met in plaats van over de burger, ontstaat een overheid waar openheid, authenticiteit en transparantie centraal staan.

Vanuit hun eigen ervaring bij verschillende overheidsdiensten brengen de auteurs in dit boek een nieuwe kijk op de overheid. Behalve praktische tips, anekdotes en verhalen, geven ze waardevolle instrumenten en inzichten over hoe die nieuwe overheid met trotse ambtenaren de burger/klant als centraal ankerpunt kan nemen.


Sssst…Hier werkt men. Slimmer Communiceren op de nieuwe werkvloer in 10 stappen – 2014 – Uitgeverij Politeia

Ssst_hier_coverWeg met de oude organisatievormen, welkom aan het Nieuwe Werken!

Het Nieuwe Werken vormt vaak een antwoord op de uitdagingen waarmee steeds meer organisaties geconfronteerd worden: de steeds mondigere klant, of ook de mix van verschillende leeftijden en verwachtingen op de werkvloer. Maar niet alle medewerkers zijn even enthousiast, en als gevolg raken nieuwe en oude methodes verstrikt met elkaar… In ware Dinobuster-stijl nemen Nancy De Vogelaere, Joke Renneboog en Elke Wambacq in hun nieuw boek de make-over van jouw organisatie onder handen. Ze laten je in de spiegel kijken tot je uiteindelijk samen met je hele team het podium kan beklimmen. Een podium waarop iedere medewerker trots de boodschap van je organisatie verspreidt en dat elke dag opnieuw met plezier doet.

Dinobusters Nancy De Vogelaere, Joke Renneboog en Elke Wambacq zijn drie dynamische ambtenaren die je gerust de Jani Kazaltzissen van het Nieuwe Werken mag noemen. De auteurs vertalen hun jarenlange praktijkervaring naar een praktisch stappenplan waar je meteen mee aan de slag kan. Het Nieuwe Werken een succes? Dankzij ‘Sssst, hier werkt men’ lukt het wél!


Artikels

2017

WAMBACQ, Elke, Blockchain: veiligheid ontketend. In: Blue Minds, jg. 1, nr. 07/2017, juli 2017, pp. 9-13.

DE VOGELAERE, Nancy, Q: Hoe bewaar je de rust bij een fusie. In: MT Magazine, jg.2, nr.2, maart 2017, pp.76-77. 

DE VOGELAERE, Nancy, Delen is het nieuwe leiden. In: MT Magazine, jg 2, nr.2, maart 2017, pp.74-75. 

2016

DE VOGELAERE, Nancy, WAMBACQ, Elke, Op weg naar een klantvriendelijk loket. In: Stuur, nr.4, 2016, pp.14-18. (Copywriting)


Magazines

 

%d bloggers liken dit: