Bruggen bouwen met Digital Minds

Viral is a thing that happens, not a thing that is

-Faris Yakob

Een Dinobuster belandde bij Digital Minds…

Gisteren was het Tech Startup Day 2015 , een bruisende conferentie waar startups zuurstof konden halen via boeiende workshops, keynotes en getuigenissen. Tijdens de ochtend werd de locatie ook benut om de raad van Digital Minds bijeen te laten komen. Digital Minds is een initiatief van Alexander De Croo en wil de digitale agenda van België opmaken. Dinobuster Elke Wambacq had de eer om erbij te mogen zijn via Toon Vanagt die zijn plaats wou afstaan aan haar.  Elke had namelijk een stoute blog geschreven over hoe een digitaal beleid niet door een elite mag gemaakt worden en samen met Toon werd dan het befaamde “hamsterdocument” gelanceerd. Via het open document kan iedereen input leveren voor Digital Minds. Via de sociale media vonden vele mensen hun weg naar het document dat ondertussen boordevol goede ideeën zit.

Tijdens de bijeenkomst van Digital Minds heeft Elke  (met souffleur Toon 😉 ) aan aantal hoogtepunten uit het document gedeeld met de raad.

Wat gaat er nu verder gebeuren?

Toon is volop bezig met zijn partners een platform aan het uitwerken waarop we mensen rond dit onderwerp zullen verzamelen. Bedoeling is dat het een bruisend platform wordt waar ideeën omgezet worden in daden en vooral alle geïnteresseerden kunnen deelnemen zonder al te veel drempels. De input van het “hamsterdocument” zal ook daar een plek krijgen.

Club 35, een informeel netwerk van jonge ambtenaren, zal alvast het platform mee uittesten en in gang trekken.  Binnen Digital Minds is er namelijk ook aandacht voor de overheid en dan is het natuurlijk belangrijk om ook jonge, dynamische ambtenaren én overheden mee te betrekken om dit toekomstbeeld uit te werken. Het netwerk zal ook  met Fedict rond de tafel zitten om input te leveren voor de visietekst die Digital Minds aan het maken is en in de loop van april gecommuniceerd zal worden.

We houden jullie in elk geval op de hoogte van de digitale vibes 🙂

 

 

1 reactie op “Bruggen bouwen met Digital Minds”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.