7 mei 2015 – Kortrijk – #GeefOmJeDarm – De Dinobusters bouwen de brug met Stop Darmkanker…

Eigenlijk kennen wij elkaar van… toeten nog blazen…

En toch is er die klik. Dat “elkaar verstaan” en waarderen wat de ander doet. Wil realiseren.

Die klik hadden wij als dinobusters onmiddellijk met Dokter Luc Colemont – die samen met een team enthousiastelingen de actie “Stop Darmkanker” de afgelopen tijd serieus op de kaart heeft gezet. Wat ons ongelooflijk aantrekt in het verhaal is… eigenlijk de baseline. De achterliggende idee…

“Door kennis te delen, kunnen we samen mensenlevens redden”

Letterlijk.

En wil kennisdelen en – verspreiden net iets zijn wat wij als dinobusters ongelooflijk fantastisch vinden én waar wij zelf ook enorm veel energie in steken. De tijd van ‘kennis is macht’ is lang vervlogen – zeker sinds de komst van het internet en later ook de sociale media die het verspreiden van kennis letterlijk… poepsimpel (excusez-moi le mot) maakte.

Stefaan Lammertyn suggereerde op Twitter dat wij eens met ons drie “iets” van lezing samen zouden moeten doen. Een half uur na de suggestie hadden we al een locatie (Kortrijk – Boekhandel Theoria) en de “zegen” van Vincent Van Quickenborne. Sociale media kunnen dus ook een warme, sociale kant hebben. Via Doodle werd datum vastgelegd op 7 mei 2015 – donderdagavond – voor een heus benefiet moment.

Neen, wij hadden Luc nog nooit “echt” ontmoet toen we via Google Hangout elkaar anderhalve week geleden vonden (en dat “vinden” mag je letterlijk nemen – maw: toen de link eindelijk werkte 😉 )

Schermafbeelding 2015-04-15 om 21.24.55

En nog een uurtje later was “Geef Om Je Darm” (via twitter te volgen met #geefomjedarm”)  een feit.

Schermafbeelding 2015-04-23 om 23.06.58

Wat is nu de bedoeling?

We willen op 7 mei 2015 zoveel mogelijk enthousiastelingen uit ons complementaire netwerken verzamelen in Kortrijk om mee te denken en doen. Zowel de dinobusters als Dr.Colemont geven een uiteenzetting, maken linken naar hun boeken, maar ook naar je eigen weerstanden tegen verandering, de kracht van sociale media en netwerken en hoe jij zelf jouw eigen gezondheid in handen kan krijgen en houden.

We geven er op 7 mei 2015 dus een lap op om 20u, in Kortrijk en hebben de ambitie samen met jullie allemaal op deze benefiet maar liefst 5000 levens te redden!

Place to be: Boekhandel Theoria, Onze Lieve Vrouwestraat 22, 8500 Kortrijk.

Neem gerust vrienden, broers, zussen, (schoon)familie en/of buren mee

Inschrijven is gratis, maar doe je wel op voorhand via http://goo.gl/forms/8GyLHIYfWC

Bereid jullie voor op een wervelende avond vol enthousiasme, passie en nieuwsgierigheid! We hopen alleszins dat jullie massaal deze actie mee steunen en onze droom van grenzeloos bruggen bouwen mee waarmaken.

Kun je er helaas niet bij zijn maar wil je toch een klein steentje bijdragen? Dat kan uiteraard ook. Praat mee online, op Facebook en Twitter, deze actie via #geefomjedarm.

En weet… dankzij kennisdelen kunnen we samen levens redden. Misschien wel het jouwe…

Warme groet

Dinobusters Elke en Nancy

Dr. Luc Colemont

4 reacties op “7 mei 2015 – Kortrijk – #GeefOmJeDarm – De Dinobusters bouwen de brug met Stop Darmkanker…”

  1. Pingback: En… Halen we het of niet? De 5000 minuten-race… | Dinobusters

  2. Pingback: Dankjewel aan iedereen die #GeefOmJeDarm steunde! | Dinobusters

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.