En… Halen we het of niet? De 5000 minuten-race…

Noem ons gerust ambitieus, enthousiast of… prettig gestoord… Of een combinatie van die drie… Noem ons ook maar vreemd, idealistisch of eeuwige dromers.. We willen de wereld veranderen, een betere plaats maken of ach… een steen verleggen in de rivier… Dat hebben wij als Dinobusters alvast gemeen met Dokter Luc Colemont van @Stopdarmkanker. In een vorige blog schreven we al dat wij eigenlijk Luc en zijn organisatie vooral hadden leren kennen via contacten in sociale media. En buiten enkele google-hangout-sessies hebben we elkaar dus werkelijk nog nooit “live” gezien. Maar toch is er iets wat ons bindt. Iets wat ervoor zorgt dat wij meer gemeen hebben dan we zelf op voorhand dachten. Tijdens één van onze eerste gesprekken in hangout viel het mij op dat  onze dromen één grote gemeenschappelijke noemer hebben: MENSEN.

Hoe je het ook draait of keert: het draait allemaal om mensen in dit leven.

Mensen in organisaties, die best functioneren als ze zich gewaardeerd voelen, samen trotse ambassadeurs worden, ingezet worden op hun passies, hun talenten, hun enthousiasme. Mensen die voluit willen gaan, mee-denken en mee-doen. En die graag hun kennis willen delen. Kennis delen is echter niet alleen een kwestie van willen… In sommige gevallen is het ook een kwestie van “moeten”. Bijvoorbeeld wanneer het over darmkanker gaat, en onwetendheid nog jaarlijks veel te veel levens eist.

De vzw Stop Darmkanker heeft het zijn missie gemaakt om dankzij kennisdeling levens te redden. Misschien wel het jouwe. Of dat van iemand rondom je, iemand waar je heel erg om geeft.

Wij geraakten in elk geval enorm geïnspireerd door Dokter Luc Colemont en zijn “blue team”.

Met 0 euro communicatie budget slaagden zij erin om via lucratieve acties, ondersteund via sociale media, het bewustzijn rond deze ziekte te verhogen. Met de regelmaat van de klok komen ze verrassend uit de hoek, met een monstercoalitie bv, of door Brad Pitt een “mascara”-test op te sturen. We plakken er vanaf vandaag een nieuwe actie bij… #GeefOmJeDarm. De actie ontstond via enkele tweets en wil ook vooral online “ruis” veroorzaken – ten voordelen van Stop Darmkanker 

Elk jaar krijgen 5000 Vlamingen de diagnose van darmkanker. Wij gaan daarom samen met Stop Darmkanker mee aan de kar trekken om op 5000 minuten (van maandag 8.00u tot donderdag 20.00u) 5000 euro in te zamelen voor Stop Darmkanker. Met 5000 euro kan de vzw maar liefst 50 mensenlevens redden. Een serieuze uitdaging, dat beseffen we. En toch zijn we overtuigd dat we – als we voldoende de krachten bundelen – hier wel in kunnen slagen. Helpen jullie mee? Elke euro helpt om het bewustzijn rond darmkanker te verhogen.  Schermafbeelding 2015-05-04 om 08.05.29 We sluiten de 5000 minuten af in Kortrijk, op donderdagavond 7 mei 2015, waar wij met dinobusters, als “voorprogramma” van Dr. Luc Colemont een korte workshop / lezing / kennisdeling / boekvoorstelling doen. Iedereen is welkom bij Boekhandel Theoria om 20u. Inschrijven doe je liefst op voorhand: http://goo.gl/forms/UYoqs9g4kd  Helpen jullie mee om #GeefOmJeDarm veel ruchtbaarheid te geven? En helpen jullie mee om de uitdaging te halen in onze 5000 minuten-race? Samen staan we sterk… Want kennisdelen kan levens redden…!

1 reactie op “En… Halen we het of niet? De 5000 minuten-race…”

  1. Pingback: Dankjewel aan iedereen die #GeefOmJeDarm steunde! | Dinobusters

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.