Hoe je arbeidsorganisatie vernieuwen?

 

Work Smart

De jongste jaren is het Nieuwe Werken uitgegroeid tot hot topic onder managers, politici, leidinggevenden… Opvallend is wel dat het Nieuwe Werken in organisaties vaak neerkomt op meer doen met minder middelen. Dat extra tandje bijsteken zorgt dan voor massale burn-outs terwijl nieuwe technologieën sneller komen dan dat je de vorige kon implementeren en mondige klanten je uitdagen tot een snellere dienstverlening.

Het vernieuwen van de arbeidsorganisatie slaagt enkel met voldoende zorg voor de mensen in de organisatie dat begint met positieve interne communicatie. En dat is nu net waar de Dinobusters je zullen gidsen doorheen praktische oplossingen die je zelf op maat van je organisatie kunt maken. Gedurende dit najaar kan iedereen die in zijn of haar organisatie worstelt met veranderingen aansluiten bij een boeiende workshop bij Politeia. Na het succes van vorig jaar, herhalen we de formule met deze keer extra aandacht voor een aantal actuele thema’s zoals burn-out en leren omgaan met de grenzen van het Nieuwe Werken.

Ssst_hier_coverDeelnemers krijgen tijdens de workshops een mix van  inzichten, een naslagwerk (Ssst..Hier werkt men) en ook praktische oefeningen om meteen op maat van je eigen context concrete oplossingen uit te werken. De workshop is dus niet enkel een klassieke training, maar ook een moment waar je in kleine groep persoonlijke coaching en consultancy krijgt om je eigen project extra zuurstof te geven.

Zin om mee te doen? Schrijf je dan in via de website van Politeia ! We zetten de verschillende workshops hier ook nog eens op een rij:

Dag 1. Powertraining voor je organisatie – 24 oktober 
Geef je organisatie voldoende kracht om de veranderingen aan te kunnen. We tonen hoe je kunt inzetten op de structuur, de cultuur, de mensen, de systemen en de processen om de visie van organisatie waar te maken. Je eigen organisatie wordt tijdens de training onder de loep genomen zodat je terug naar huis keert met heel praktische inzichten en oplossingen om verder aan de slag te gaan.

Dag 2. De successen en valkuilen van Het Nieuwe Werken – 7 november 
Je organisatie klaarstomen voor de toekomst is maatwerk. We gaan kijken welke elementen van Het Nieuwe Werken voor jouw organisatie nuttig kunnen zijn en leren hoe je zelf de ideale werkplek voor jouw specifieke context kunt ontwerpen. We overwinnen de hindernissen die soms bij Het Nieuwe Werken komen kijken.

Dag 3. Klanten mee betrekken en ambassadeurs maken van je organisatie – 21 november
Deze sessie staat helemaal in het teken van het uitwerken van een klantvriendelijke organisatie waar medewerkers zich thuis voelen. We ontdekken hoe je ambassadeurs maakt van je organisatie en een continue dialoog op gang kunt brengen tussen je klanten en je medewerkers zodat je dienstverlening nuttig en performant wordt en blijft.

Dag 4. De energiebalans van je organisatie verzorgen – 5 december
Het hoeft geen betoog dat burn-out een heel actueel thema is en dat ook op werkvloeren waar Het Nieuwe Werken wordt toegepast, zich voordoet. Hoe zorg je voor een goede energiebalans op de werkvloer en hoe zorg je ervoor dat mensen en de organisatie in hun kracht gaat staan. Tijdens deze sessie geven we praktische inzichten en oefeningen mee om de werkplek gezond te houden.

Schrijf-je-in1

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.