De ringtrambus komt tot leven

Op zondag 27 augustus was er een gezellige drukte in het stadhuis van Vilvoorde. De Lijn presenteerde er samen met haar partners het nieuwe trancé voor de ringtrambus. De Vlaamse minister van mobiliteit Ben Weyts wil heel graag de dagelijkse verkeershinder op de noordrand inperken. Een ringtrambus blijkt daarbij een ideale oplossing en een mogelijke opstap om later een tramlijn aan te leggen. De partners mikken op 2019 om de bus te laten rijden. Leuk aan dit project is de gedragenheid van heel wat stakeholders waardoor de weerstand redelijk beperkt is om door te gaan. Het geheim? Een heel sterke dialoog met de bevolking en het bestuur.  Die dialoog wordt nu verder gezet doorheen de volgende stappen via een trambusparlement. Dinobusters hadden de eer om tijdens de voorstelling van het tracé een beeldverslag te mogen maken via Visual Harvesting. Via Visual Harvesting teken je tijdens het evenement een samenvatting van de belangrijkste punten. Een spannend moment voor de tekenaar die goed moet kunnen luisteren en improviseren.

Een dialoog via beelden

Engagement voor het ringtrambusparlement

Minister Weyts engageert zich samen met alle burgemeesters en partners van de noordrand om de dialoog verder te zetten.

De keuze om het evenement te laten tekenen heeft vooral te maken met een sterke inzet op dialoog en communicatie met de stakeholders. Beelden zeggen soms meer dan woorden en het is een ideaal instrument om mensen op een leuke manier aan het denken te zetten. De panelen met de getekende samenvatting zullen mee met het traject reizen om het project te duiden vooraleer de debatten starten.  Via de tekeningen kunnen geïnteresseerden al eens reflecteren over vragen of wijzen op aandachtspunten. Zo krijg je een constructief debat over de inhoud en kan het traject doorheen de tijd sterker worden. De beelden helpen met andere woorden het project te coachen en een dialoog op gang te brengen.

Meer ontdekken?

de lijnBezoek de website van De Lijn voor een verslag van de opening van het trambusparlement. Hier kan je ook alle nuttige links ontdekken om op de hoogte te blijven van het trambusparlement en deelnemen aan de debatten.

 

Schermafdruk 2017-04-17 21.20.01Dinobusters publiceerden dit jaar een magazine met daarin meer info over Visual Harvesting. Het magazine is gratis te lezen via Issuu of voor een klein prijsje op papier te bestellen via onze webshop. Wil je graag je eigen evenement in beeld brengen via Visual Harvesting? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een offerte.

 

 

 

De sfeer opsnuiven…

2 reacties op “De ringtrambus komt tot leven”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.