Stage lopen bij Dinobusters – Mijn verhaal

Laura op haar stage

Tekst door Laura De Vogelaere (18 jaar jong)

Dinobusters hebben voor het eerst een stagiair! In deze blog vertel ik mijn verhaal over hoe mijn stage bij Dinobusters is verlopen. Het verhaal van mijn rollercoaster week (weken)

In plaats van Londen…

Om te weten hoe mijn Dinobuster verhaal begint, maken we even een flashback naar de afgelopen zomer, net iets voor de start van het nieuwe schooljaar. Ik krijg een mailtje waarop vermeld staat dat iedereen van mijn richting die dat wil, mee mag naar Londen op stage. Ik moet wel een motivatiebrief schrijven. 

Even wachten tot selecties – en toen kreeg ik de bevestiging dat ik mee mocht. Joepie! Woehoeeee

Londen, here I come! 

Alhoewel… We waren nog niet uit de corona-crisis, dat besefte ik wel. In mijn achterhoofd hield ik rekening met de kans dat dit niet zou mogen doorgaan. Helaas kwam die voorspelling uit. Bye bye Londen

… beland ik in Aalst 🙂

Gelukkig ken ik Dinobusters al een tijdje. Na niet zo heel lang zoeken, kwam ik uit bij hen. Dinobusters is een kleine bvba met veel pit en GIRL POWER. Ik vroeg of ik hier mijn stage mocht komen doen. Daar hadden ze nog nooit over nagedacht, een stagiair… Gelukkig kreeg ik een volmondige ‘ja’. 

Ze vonden mij “toch wel een speciale en interessante piste om eens uit te proberen”. Dat wist ik dan ook alweer 😉

En zo kwam ik terecht bij twee toffe ‘werkgevers’ om het zo even te noemen. Ik denk dat zet het stiekem wel leuk vinden om stagementor te zijn. Ik ben alvast heel erg blij dat ik bij hen terecht kan en het beste van mezelf mag tonen.

Over mij

Laura en Nancy
Laura en Nancy – fun tijdens de stage

Ik ben Laura, 18 jaar en momenteel leerlinge in het laatste jaar secundair onderwijs. Ik volg de richting Secretariaat-Talen. Dat is een combinatie tussen administratief werk en talen. 

Volgend jaar studeer ik waarschijnlijk bedrijfsmanagement met als afstudeerrichting Marketing. Spannend hoe dat zal verlopen. Maar oke, ik ben wat afgedwaald. Hoe heb ik mijn Dinobusters’ verhaal nu eigenlijk beleefd?

Hoe ik mijn stage ervaren heb (tot nu toe)

De Dinobuster-hond Manou hield stagiair Laura trouw gezelschap tijdens haar stage

En vorige week, op een regenachtige januari-maandag startte ik als kersverse stagiair bij Dinobusters. Ik ontdekte er het reilen en zeilen van Dinobusters, een nieuwe ervaring voor mij. 

Allereerst heb ik kennisgemaakt met het bedrijf. Want hoe zit alles in elkaar? Die vraag is de kern van mijn stage: ik wou graag meer weten. Ik ben dan ook reuze nieuwsgierig. 

Al snel dompelen Nancy en Elke mij onder in de wereld van ondernemen. Ik heb enkele zeer interessante Webinars mogen meevolgen over hoe je een team terug in beweging krijgt en waar je samen de teamfocus moet leggen. Daarnaast heb ik ook het boek ‘Aan het stuur van je eigen leven’ gelezen. Zeker een aanrader voor mensen die hun focus willen leggen op de gelukswaarden in het leven. 

Omdat marketing mij boeit, heb ik daar ook meer dan eens van mogen proeven. Ik heb veel bijgeleerd over hun strategieën en hoe ze iedere klant met veel zorg en liefde behandelen. De klant wordt bij Dinobusters goed gesoigneerd en geholpen. Het is duidelijk dat de klant hier op nummer één staat.

Voorts is het administratieve deel van de stage ook niet onbelangrijk om te vermelden. Ik leerde bijvoorbeeld met een CRM-systeem werken (Teamleader), maakte ik facturen, deed het klassement (alhoewel ik archiefdozen plooien niet zo top vind), het klantenbestand een update geven (mailchimp),… 

Naast dit heb ik ook veel verschillende andere taakjes gekregen, die mijn brein gechallenged hebben. Ook op taalgebied heb ik grote stappen gezet. Doordat Dinobusters Nederlandstalige, Engelstalige en Franstalige klanten heeft, werd ik uitgedaagd om daarin te groeien en bij te leren. Mijn hoofd zat er soms wel vol van – maar het was leuk om zo te switchen tussen talen.

Mijn conclusies en indrukken

Het meest interessante voor mij dat ik tot nu toe heb geleerd, is het besef dat alles dat wat je doet, ook al lijkt het miniem, een grote invloed heeft op anderen. 

“Een klein gebaar kan in iemands anders ogen opmerkelijk groot zijn én zoveel bijbrengen”

–Laura

Dit is zeker iets moois om te onthouden. Ik heb al heel wat bijgeleerd en ben blij met mijn stage-ervaring tot nu toe, maar ik heb nog enkele dagen tegoed om nog meer bij te leren van mijn inspirerende stagementoren 🙂

En als je wil weten wat ik nog over mijn stage te vertellen heb, kijk dan zeker naar onze Facebook-live!

https://fb.watch/3qd5Db1cZ6/

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.