Welkom bij GIGTV: een inspiratiebron voor freelancers

Ondertussen is het al drie jaar geleden. Vlerick Business School contacteerde ons om mee te werken aan een Europa WSE-project waarbij we samen in de boeiende wereld van de freelancers zouden duiken. Freelancers worden soms een beetje gezien als het kneusje van de arbeidsmark. Harde werkers die van opdracht naar opdracht hollen met weinig structuren om op terug te vallen als er iets mis loopt. Hoe kan je een duurzame loopbaan voorzien voor freelancers?

Het project werd geschreven en nu zijn we trots om eindelijk het resultaat te mogen tonen. Een intense samenwerking tussen 50 Koffies, GigHouse, Vlerick Business School en Dinobusters. Stapsgewijs zullen we jullie meenemen in alle materiaal dat werd gemaakt. We ontwikkelden een platform, een leergids en een fijne reeks filmpjes om alle freelancers te inspireren.

De filmpjes kan je de komende weken ontdekken op GIGTV. Dit is een YouTube-kanaal met filmpjes over hoe je als freelancer kunt sleutelen aan een duurzame loopbaan. De eerste aflevering staat nu online. Waarom kozen freelancers ervoor om zelfstandig te gaan werken? De redenen zijn vaak persoonlijk, maar we zien toch een rode draad in de verhalen: de drang naar vrijheid en flexibiliteit. Veel kijk -en leesplezier!

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen freelancer worden, is de flexibiliteit die deze levensstijl biedt. Als freelancer kun je je eigen werkschema bepalen en werken wanneer het jou het beste uitkomt. Dit geeft je de vrijheid om je werk te combineren met andere verantwoordelijkheden, zoals de zorg voor kinderen of oudere familieleden.

Meer controle over je loopbaan

Als freelancer heb je meer controle over je loopbaan. Je kunt beslissen welke opdrachten je aanneemt, welke klanten je bedient en hoeveel je in rekening brengt voor je diensten. Dit geeft je meer autonomie en de mogelijkheid om te werken aan projecten die je echt interesseren en waar je gepassioneerd over bent.

Meer mogelijkheden voor groei en ontwikkeling

Als freelancer kun je werken aan een breed scala aan projecten en met verschillende klanten. Dit geeft je de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren, je kennis te verbreden en je expertise te vergroten. Dit kan leiden tot meer mogelijkheden voor groei en ontwikkeling in je loopbaan, evenals hogere tarieven en betere opdrachten.

Hogere verdienstenpotentieel

Als freelancer kun je meer verdienen dan in een traditionele 9-5 baan. Je kunt je eigen tarieven bepalen en meer verdienen voor projecten waarvoor je gespecialiseerde vaardigheden hebt. Dit kan leiden tot een hoger inkomen en een betere financiële stabiliteit.

Geen beperkingen op geografische locatie

Als freelancer hoef je niet op één vaste locatie te werken. Je kunt vanuit huis werken of vanuit elke locatie waar je een internetverbinding hebt. Dit biedt de mogelijkheid om te werken met klanten over de hele wereld en kan leiden tot meer diversiteit in je werk.

Onafhankelijkheid

Als freelancer ben je onafhankelijk en heb je geen baas die je vertelt wat je moet doen. Dit kan leiden tot een gevoel van vrijheid en autonomie, en kan bijdragen aan een hogere jobtevredenheid.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.