HoGent start met nieuw postgraduaat HR voor KMO’s

Apetrots zijn we dat de hogeschool van Gent in 2020 uitpakt met een kersvers postgraduaat HR specifiek gericht naar KMO’s. Dinobuster Elke Wambacq had de eer om hieraan te mogen meewerken en zal ook vanaf februari de module strategisch HR verzorgen. Waarom werd dit postgraduaat het leven in geroepen en wat mag je verwachten?

Het draait allemaal om mensen

Veel KMO’s zijn gestart vanuit een passie of een goesting om te ondernemen. Van zodra een organisatie begint de groeien, groeien ook de kopzorgen om alles geregeld te krijgen. De passie dreigt dan wat ondergesneeuwd te geraken in allerhande ‘management shit’. De juiste medewerkers vinden op een schaarser wordende arbeidsmarkt, teams voldoende zuurstof geven om zich te ontwikkelen, het werk plannen en structureren…Hoe begin je daar in godsnaam aan? Veel KMO’s hebben zelfs niet een HR-professional in dienst om hier mee zorg voor te dragen en het komt er gewoon bij. Dit postgraduaat helpt in het vinden van een uitweg. Je leert er HR strategisch in te vullen, zelfs al beschik je momenteel niet over alle kennis en mankracht om dit te doen. We zoeken samen naar oplossingen op maat van de problemen of uitdagingen waar de KMO mee zit op vlak van HR.

Met een groot hart voor wetenschappelijke inzichten

Als hogeschool is het natuurlijk erg belangrijk om de kennis die meegegeven wordt, voldoende te kaderen binnen modern wetenschappelijk onderzoek. Dit wil niet zeggen dat we met wollige theorieën aankomen, maar wel telkens de praktijk toetsen aan inzichten uit onderzoek.

Met Dinobusters volgen we al jaren onderzoek uit de psychologie, sociologie, communicatie en bedrijfsmanagement om HR technieken fris en actueel te houden. Met dit postgraduaat een ideale gelegenheid om onze know how te bundelen en te delen met de hogeschool. Voor de deelnemers aan de opleiding meteen ook een geruststelling dat alles wat we zullen brengen een grote kans heeft op slagen.

Meer weten?

Op de site van HoGent kan je alle informatie vinden over het postgraduaat.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.