Een duurzame loopbaan voor gig workers

Sinds kort is Dinobusters trotse partner van Vlerick Business School. We doen samen een boeiend project over ‘gig workers’ voor het Europees Sociaal Fonds (ESF). Ook o.a. de blitse dames van 50 Koffies en het matching platform Gighouse zitten mee in het team en dat maakt het project extra boeiend.

Momenteel zitten veel bedrijven in een economische onzekerheid. Vooral sinds de coronacrisis zijn er bij heel wat sectoren vraagtekens over hoe de toekomst zal uitdraaien. Die onzekerheid zorgt voor een toename van ‘gig workers’. Gig workers zijn tijdelijke werkkrachten of freelancers die ‘just in time’ diensten leveren. Uit onderzoek weten we dat het leven van zo’n freelancer niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ze hebben te maken met veel onzekerheden en missen een echte organisatiestructuur om op terug te vallen. Veel gig workers hebben het moeilijk om werk en privé in balans te krijgen. Ze weten niet altijd hoe ze zichzelf moeten ontplooien om nog relevant te blijven in de toekomst.

Vooral in Vlaanderen is er weinig ondersteuning voor deze groep. Daarom gaan we op onderzoek uit. Hoe kunnen we de loopbaan van flexibele, zelfstandige werkkrachten duurzaam maken? Wat kunnen we ontwikkelen om de talenten de kans te geven zich blijvend te ontwikkelen zodat ze zich beter in hun vel voelen? Dit onderzoek zal uitmonden in een toolkit die dan via Vlerick Business School en ESF ter beschikking gesteld wordt.

We zijn in elk geval erg benieuwd naar de resultaten van het onderzoek. Eind 2021 zullen we het project kunnen afronden om dan begin 2022 jullie te kunnen inspireren met de toolbox en alle inzichten die we we hebben verzameld.

1 reactie op “Een duurzame loopbaan voor gig workers”

  1. Pingback: Gig-workers anno 2021: Wij zijn op zoek! - Dinobusters

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.