Samen sterk – Verbindend leiderschap

Once upon a time…

Er zijn zo van die ontmoetingen die je bijblijven. Je hele leven lang. Onze ontmoeting met Bruno Rouffaer is er zo één. We schrijven 2011. Met de toenmalige zelfhulpgroep voor jonge ambtenaren organiseren we onder de vleugels van de FOD Sociale Zekerheid een evenement, “ShaShaSha” genaamd. Delen (van kennis, ideeën, …) is de kernboodschap.

Via Sara Jane Deputter komen we op dat moment in contact met Bruno Rouffaer, die als auteur en keynote een interessant verhaal heeft rond leiderschap. Bruno werkt momenteel als Prof aan de Business School Centrum de la Catholica (Lima, Peru)  en heeft meer dan 20 jaar ervaring als leiderschapsconsultant en coach.  Al snel blijkt dat we heel wat gemeen hebben, zoals … een passie voor leiding geven.

Leiding geven is voor ons één van de mooiste, maar ook één van de moeilijkste dingen die je als mens kan doen (Dinobusters)

Leiding geven vergt kennis, enthousiasme, lef, je eigen belang wegcijferen voor dat van je team, richting geven, knopen doorhakken…

Het blijft niet bij één ontmoeting, en voor we het weten komen we elkaar regelmatig tegen. We blijven op zo’n momenten steevast aan de bar of in de lounge plakken in gesprekken met als favoriete onderwerp “hoe we het zelf als leidinggevenden toch wel anders doen“. En ook dat we nog steeds te vaak “Big bad bosses” zien opduiken – “bazen” die leidinggeven vanuit een kicken op macht – in plaats van te leiden vanuit een inspirerende, enthousiasmerende rol.

Bruno schrijft er in 2013 een boek over… “No Way! Big bad boss era is over” (Lannoo Campus) – een artikel op Nancy’s blog refereert hier ook naar.

De handen in mekaar…

Intussen zijn we 2016 en is heel wat water naar de zee gevloeid. Zo zijn ook wij zelfstandig geworden en nam ons leven een nieuwe wending. Maar wat ons blijft binden, is de gedrevenheid naar een nieuw soort organisaties, met aandacht voor het menselijke aspect van leidinggeven. In die zin  is de nood naar een nieuw soort (zelf)leiderschap crucialer dan ooit – in deze wereld die sneller lijkt te veranderen dan we voorheen zagen. De eigen medewerkers, klanten én opdrachtgevers zijn bovendien mondiger dan ooit tevoren en verwachten wendbaarheid, flexibiliteit en… leiderschap. Nochtans vallen die uitdagingen net samen met jaren van besparingen, zowel op materieel als… menselijk vlak.

Daarom besloten wij om, samen met Bruno, een workshop in elkaar te steken die handvaten aanreikt aan leidinggevenden (ongeacht op welk niveau in je organisatie), maar tegelijkertijd ook een aanrader is voor wie een eigen zaak heeft, of wil starten. Leiderschap is immers een kwaliteit die niet alleen in de traditionele verhouding van medewerker – leidinggevende  van pas komt. Als zelfstandige heb je immers mensen aan te sturen zonder die hiërarchische band – hoe begin je dààr dan aan?

Vandaag worstelen velen met de eigen “identiteit” als leider. Wie ben ik?  Waarom wil ik leidinggeven?  Voel ik me goed in mijn vel als leider? Wat is voor mij belangrijk en wat niet?

Als we de mens mogen vergelijken met een ui, dan is het belangrijk dat je aller-binnenste lagen kerngezond zijn. Daar ligt de balans (Bruno Rouffaer)

Bruno Rouffaer11.jpg

Bruno Rouffaer

2110-1534-1140_025

Dinobusters Elke Wambacq & Nancy De Vogelaere

In deze workshop gaan we op zoek naar wat jouw waarden, jouw identiteit, jouw  voorbeelden,… zijn. Wanneer als je die goed kent en je daarvan bewust bent, kun je de buitenste lagen (je gedrag, wat anderen jou zien doen) beïnvloeden.

Onze doelgroep

Worstel jij ook met de manier waarop je met al die uitdagingen tegelijk omgaat? Wil je graag wat meer weten over de basis van leiding geven, jouw eigen stijl en wat jou drijft? Heb je in je dagdagelijkse context wel eens  te maken met beïnvloeding, macht en leiderschap –  formeel (teamleider, topkader, afdelings-of diensthoofd, …)  of informeel (als kleine ondernemer, teamlid, zelfstandige) en wil je daar vanuit je eigen kracht mee omgaan?  Wil je graag jezelf uitdagen, jezelf beter leren kennen en kapstokken krijgen om in jouw context die uitdagingen het hoofd te bieden?

Dan is deze driedaagse workshop “Verbindend Leiderschap” écht iets voor jou.

Als enthousiaste gastheer en gastvrouwen gaan we samen met jou op weg. Het programma is gevuld met sessies rond mentale weerbaarheid, tijd- en energiemanagement, verbindende communicatie, coachend leidinggeven en je eigen comfortzone uitdagen.

Wanneer?

Deze driedaagse inspiratie-workshop gaat door van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 september 2016. Bereid je voor op een unieke onderdompeling en een leerrijke maar a-typische opleiding, boordevol enthousiasme, warmte en de nodige zelfreflectie – en dat allemaal in een ontspannende, groene omgeving.

Waar?

De workshops gaan door in residentie Orshof, Heymansweg 2, 3670 Neerglabbeek. Orshof is gelegen aan de rand van het natuurgebied “Solterheide”. Dit gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen en wandelwegen. We trekken er tijdens de training dus regelmatig op uit – zodat we lettelrijk en figuurlijk nieuwe zuurstof kunnen voorzien. 

Kostprijs?

Je betaalt voor deze driedaagse 1245€, exclusief BTW – inclusief 2 overnachtingen, 3x ontbijt, 3x middageten en 2x diner

<<< Early Bird >>> Indien je je hier inschrijft voor 30 juni 2016, krijg je de Early Bird – Korting van 100€, waardoor je slechts 1145€ betaalt. 

Inschrijven doe je door het Eventbrite formulier in te vullen of door ons jouw gegevens door te mailen (info@dinobusters.be). We nemen dan aansluitend contact met je op om verder af te handelen. Het aantal plaatsen is beperkt, omdat we zo interactief mogelijk willen werken in kleine groepen.

Info?

stap uit het tijdperk kopie.jpgAlle vragen, bedenkingen, … kun je gerust laten weten via info@dinobusters.be of contacteer de drie coaches rechtstreeks via onze contactgegevens

 

 

 

 

 

Bruno Rouffaer – Bruno@rouffaerconsulting.com // Elke Wambacq – Elke@dinobusters.be – 0495 75 17 94 // Nancy De Vogelaere – Nancy@Dinoubsters.be – 0491 96 68 12

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.