Kom mee… naar Webinar-land (1)

Dat we in bijzondere tijden leven, dat moeten we jullie niet vertellen. Het Corona-virus houdt momenteel de hele wereld in zijn greep, daagt ons gezondheidssysteem uit en dwingt iedereen in LockDown. #BlijfInUwKot is ons nieuwe mantra! Alleen betekent dat niet dat we ons moeten vervelen. Met dit mantra zijn we juist klaar om op reis te gaan naar… Webinar-land. We nemen jullie in deze tweedelige blog mee in onze 3,5 weken rollercoaster.

In dit eerste deel vertellen we over onze belevenissen voor Dinobusters, in het tweede deel later deze week geven we jullie een blik achter de schermen bij onze opdracht(en) bijonze” hogescholen (Thomas More – Nancy en HOGent – Elke)

Snel schakelen

Na een donderslag bij heldere hemel…

Als er iets is dat we de afgelopen weken hebben geleerd, is dat bij de pakken neerzitten, niet echt helpt. We moeten toegeven, toen duidelijk werd dat wij – als opleidingscentrum dat zich op het kruispunt van HR en communicatie vooral bezig houdt met trainingen, workshops en personal coachings  – eigenlijk moesten sluiten, waren we even van ons melk. We merken immers in 2020 dat we op een onwaarschijnlijk goed pad aanbeland waren met Dinobusters. We staan in onze kracht en kunnen heel wat opdrachten doen voor onze klanten die récht in onze passie zitten. Het mag eindelijk gaan over het waarom, over ménsen betrekken en (zelf)leiderschap – en hoe (heldere) communicatie daar de sleutel bij is. Onze agenda zit zo goed als volgeboekt tot eind juni – en dan… de mokerslag. Een onzichtbare vijand houdt de wereld in zijn greep en… zo goed als alles wordt geannuleerd. We schrijven 12 maart 2020.

… worden we wakker in een nieuwe realiteit.

Een dikke week communiceren we aan 100 km per uur (of zo voelt het toch) via ons favoriete en über flexibele communicatiekanaal: whatsapp. De berichten variëren tussen uitingen van ongeloof, verdriet, (veel) (soms zwarte) humor en het zien van nieuwe opportuniteiten. Ook dat is change. Als we organisaties willen veranderen, moeten we ook zelf in staat zijn om verandering te omarmen. We doorlopen de stadia van onze eigen #Kübler-Ross Curve van hoe we met verandering omgaan  Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan… we’re only human 😉

Schermafbeelding 2020-04-08 om 19.05.29

Beetje per beetje beginnen we te beseffen dat we erger hebben meegemaakt. Dat we dat ook hebben overleefd en dat Dinobusters écht niet opgeven na één tegenslag. Want dat onze opdrachten één voor één afgezegd werden en dat we moeten sluiten betekent toch niet dat ons brein moet “afzetten”? Dat zou trouwens niet lukken, want met het verstrijken van de tijd komt er ook opnieuw ruimte in ons hoofd voor creatieve oplossingen.

Schermafbeelding 2020-04-08 om 18.37.26

We beginnen na te denken over onze cursussen online aanbieden – alleen: hoe begin je daaraan? We lezen ons in, zoeken sparring partners, kijken wat de wetenschap over deze manier van leren zegt … 

Het klinkt nu vlotter dan het toen ging (lang leve het vergeet-knopje in ons brein), maar de echte switch komt in de week van 23/3, na een telefoontje van één klant, die ons uitdaagt één week later een webinar op te zetten. Maar Pipi Lankous indachtig zeggen toe.

Het helpt natuurlijk dat we intussen via alle mogelijke online tools (Zoom, Teams, FacebookLive, Skype…) online les gegeven hebben (met webinars) voor onze hogescholen (waarover volgende keer meer) – maar het is toch nog nét iets anders voor onze Dinobusters klanten.

En dan is het zover…Begin april: Onze eerste éigen webinar: “Hoe gefocust werken als je huis op stelten staat?

We krijgen al van in het begin heel wat vragen van klanten over hoe ze het praktisch kunnen aanpakken nu hun teams, die gewoon zijn om fysiek samen te werken, opeens 100% vanop afstand functioneren.

Het toeval wil dat we daar in 2014 (waren we trendsetters of niet – hihi) al een boek over hebben geschreven – dat trouwens nog altijd te verkrijgen is ;-). Bovendien werken we zelf al sinds jaar en dag in een virtueel team samen – hebben we beiden heel lang leiding gegeven aan teams waar structureel thuisgewerkt werd en hebben we rond dit onderwerp al heel wat opleidingen verzorgd.

We maken zodoende onze webinar rond voor ons twee belangrijke peilers :

  • Structuur aanbrengen (in je werkplek, manier van werken, routine, plannen…à
  • zorg voor je brein en focus (van FOMO naar JOMO, soorten tijd, de kunst van het schrijven en slaap)

Anderhalf uur later blikken we terug op een geslaagde eerste sessie, veel interactiviteit (wie zegt dat webinars gewoon luisteren zijn?), tevreden klanten én een boost aan energie.

#upcoming: Nieuwe samenwerking met FlowSpire (Julie Heyvaert)

Alhoewel we super enthousiast zijn over onze eerste webinar, beseffen we dat we graag breder willen gaan. Daarom slaan we ook de handen in elkaar met iemand waarmee we al lang willen samenwerken, maar waarmee het nog nét niet eerder gelukt was: de inspirerende Julie Heyvaert van FlowSpire.

Wij leerden elkaar kennen via het Straffe Madammen Netwerk van Elke Jeurissen en merkten een mooie complementariteit. We bundelden onze krachten en kennis tot een mooi geheel van 5 workshops – die via webinars van elk 1u15 worden aangeboden. Meer weten? Contacteer ons 😉 

Voor de snelle beslissers: morgen 9/4/2020 : GRATIS Webinar: “An opportunity for sustainable growth”

Toeval of niet… Tweetal weken geleden werden we gecontacteerd door Bruno Rooselaer van Invision Consulting. We hadden hem leren kennen bij onze opdracht bij Ypto. Hij speelde met het idee om mensen samen te brengen die met duurzame groei bezig zijn – en voor we het wisten hadden we onwaarschijnlijke fijne babbels met hem en vijf andere enthousiastelingen – allemaal pareltjes in hun vakgebied en bezig met duurzaamheid in de groei van bedrijven. Wat ons betreft draait het allemaal om… mensen 🙂

Enne: wie er graag wil bij zijn… Dat kan nog steeds – inschrijven is GRATIS en kan via deze link

En voor de rest… #BlijfInUwKot… #StaySafe… Samen kunnen we deze crisis aan. Maar we moeten wel dapper zijn. Nog even… <3

2 reacties op “Kom mee… naar Webinar-land (1)”

  1. Pingback: Alles onder controle in uw kot? - Dinobusters

  2. Pingback: Kom mee...naar Webinar-land (2) - Dinobusters

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.